Tuntuuko, että sinut on tuomittu elämään alaselkäkivun kanssa, koska olet jo kokeillut kaikkea joogasta jopa kipupiikkeihin?

 Ortopedinen osteopaatti paljastaa yli 13 vuoden kokemuksella: 

 

“Näin korjaat lähes lopullisen tuomion saaneen alaselkäsi vain alle 8 viikossa kotioloissa”

 

Yksinkertaisen metodin tehokkuuden on todennut jo tuhannet alaselkäkivuista jopa vuosien ajan kärsinyttä ihmistä.

Kiitos! Haluan helpotusta alaselkääni... ja HETI!
 

Jos olet tuskaillut alaselän ongelmien kanssa, tämä saattaa olla tärkein lukemasi viesti...

Selän väsyminen shoppaillessa, aamukankeus, jatkuvat säryt ja raastavat hermokivut, uusiutuvat lonkan limapussin tulehdukset, si nivel ongelmat, yölliset heräilyt selän kipuun...

Tiedän, tämä tuntuu turhauttavalta. Varsinkin jos olet jo kokeillut fysioterapian, hieronnan, jäsenkorjauksen, kiropraktikon ja tuntuu, että mikään ei enään auta.

Vai auttaako sittenkin?

Ongelman juurisyyn selvittäminen 8-vaiheisella testiprotokollalla

Alaselän ongelmat ovat aina yksilöllisiä, joten samat ohjeet eivät auta kaikkia (kuten monissa verkkokursseissa valitettavasti on). Selvittämällä juurisyy, päästään kiinni juuri SINUN ongelmaasi. Tätä varten olen kehitellyt ainutlaatuisen 8-vaiheisen testiprotokollan™. Lisäksi ongelmien selättämiseen tarvitaan ymmärrys omasta kivusta, mistä se johtuu ja mikä rooli on keskushermostolla ja kudoksilla sinun kipuihin.

Sisältää kaikki tarvittavat kuntoutuksen osa-alueet

Ohjelma sisältää aktiivisia liikkuvuus- ja voimaharjoitteita, liikekontrolli- ja aktivointiharjoituksia, uusien liikekaavojen- sekä mallien opettelemista. Lisäksi yksi tärkemmistä kuntoutuksen osa-alueista on tiedostaa mitä on krooninen kipu sekä miten stressi ja pelko-välttämismallit vaikuttavat kivun muodostumiseen.

Etenevä, helposti seurattava ja ymmärrettävä ohjelma

Tehokkaan ja tuloksia tuottavan ohjelman ei tarvitse kestää tuntikausia. Kaikki on pakattu yksinkertaiseen, tiiviiseen ja helposti ymmärrettävään muotoon sisältäen kaiken tarvittavan. Vain 10-25 minuuttia 3-5x viikossa riittää takaamaan poikkeuksellisia tuloksia.

“Miksi sinun tulisi luottaa alaselkäsi kuntouttaminen minun käsiini?”

Hei, nimeni on Iiro! 

"Ortopedinen osteopaatti on tuki- ja liikuntaelinvaivojen asiantuntija. Olen erikoistunut niin akuuttien kuin kroonisten kiputilojen hoitoon ja kuntoutukseen. Menetelmäni perustuu tutkittuun tieteelliseen tietoon, vahvaan osaamiseen anatomiassa ja fysiologiassa ja yli 13 vuoden ja kymmenien tuhansien tuntien käytännön kokemukseen alaselän ongelmista.

Koulutukseni ja käytönnön kokemukseni ovat auttaneet minua ymmärtämään alaselän kipujen aiheuttajia ja niiden hoitoa mahdollisimman tehokkaasti. Lukuisat asiakkaani ovat yllättyneet siitä, kuinka helpolla pitkittyneistä alaselkävaivoista pääsee loppujen lopuksi eroon - jopa kokonaan, kunhan vain saa oikeat ohjeet."

Kerron tuolla alempana oman selkäkipu tarinani.

Viimeisten 13+ vuoden aikana minulla on käynyt tuhansia asiakkaita eri vaivojen kanssa Tampereella sijaitsevalla vastaanotollani. 

Näistä vaivoista reilusti yli puolet ovat olleet alaselän ongelmia, joten alaselkävaivoista on muodostunut leipälajini. Jopa lääkärit lähettävät luokseni säännöllisesti potilaitaan, joita eivät itse voi auttaa.

Kukaan vastaanotolleni marssineista tuskin olisi ennen käyntiään sitä uskonut...

Nimittäin, miten helpolla loppujen lopuksi pitkittyneistä alaselkäkivuista pääsee eroon. Jopa ikihyviksi.

Monen asiakkaani elämänlaatu on kääntynyt ohjeitani noudattamalla jyrkkään noususuhdanteeseen. Ja nyt sinäkin voit kokea saman, melkein uskomattomalta tuntuvan äkkimuutoksen – vain 8 viikossa. 

Ymmärrän tietenkin, että sitä on vaikea uskoa. Varsinkin jos sinulla on takana kymmeniä vuosia kestänyt kipu, johon ei ole löytynyt parannusta. 

Ja juuri siitä syystä takaan sinulle, että alaselkäsi kunto kohenee, joten lue eteenpäin...

"6 viikkoa valmennusta nyt takana ja alaselkä on älyttömän paljon parempi! Minulla oli pitkään kestänyt vaiva minkä takia en pystynyt istumaan, makaamaan enkä seisomaan paikallaan. Tätä valmennusta ennen olin kokeillut hierojan, kiropraktikon, fysioterapeutit, joogan, pilateksen ym... Nyt olen päässyt jo palaamaan harrastusten pariin. Iso kiitos sinulle!"

-Tanja Leskinen

"Alkuun olin hieman skeptinen, että voiko tällaisesta verkkokurssista oikeasti saada apua erittäin piinaaviin alaselän kipuihin, mutta pakkohan se oli tässä matkan varrella myöntää, että kyllä voi! Selkäni on kurssin jälkeen täysin kivuton! Olen suositellut kurssiasi aivan kaikille, joiden tiedän kärsivän alaselän kivuista ja tulen suosittelemaan vastedeskin. Kiitos älyttämän paljon, selkeästi tiedät mistä puhut!"

-Nea Nurmi

Lupaan, että tällä sivulla näyttämäni menetelmän avulla paikkaat alaselkäsi viimein kuntoon – takuuvarmasti. Ja vieläpä poistumatta edes kotoasi.

Menetelmän tehokkuuden on todennut jo tuhannet alaselän ongelmista vuosien ajan kärsinyttä ihmistä!

Näytän sinulle miten se onnistuu, vaikka olisit tätä ennen…

rampannut huippu ortopedeillä näyttämässä selkääsi – kuullaksesi vain lannistavan tuomion, ettei alaselällesi ole mitään tehtävissä… ei edes leikkaus auttaisi saamaan sitä kuntoon.

käynyt hierojan vatkattavana harva se viikko. Selkäsi tuntuu ehkä muutaman päivän ajan paremmalta, kunnes samat vaivat luikertelevat takaisin kerta toisensa jälkeen. 

maksanut itsesi kipeäksi kiropraktikkojen pöydällä brutaalisti niksautettavana olemisesta – mikä jopa vain pahensi tilannettasi. 

napsinut Sirdaludia ja Panacodia kuin karkkia. Tietämättä, että alaselkäkipusi itse asiassa voi vain pahentua lääkkeiden turruttaessa kivuntunteen hetkellisesti… 

venytellyt illat pitkät, kivun aina hiipiessä takaisin viimeistään seuraavana aamuna...

Katsotaan ensin muutamia yleisempiä alaselän ongelmia mihin törmään vastaanotollani ja joista sinäkin saatat kärsiä.

 

 • Alaselkäsi on jatkuvasti jumissa, kireä ja jäykkä 
 • Selkäsi jäykkyys tuntuu HETI herättyäsi jo ennen kuin ehdit vetämään edes sukkia jalkaan, joka saattaa lieventyä päivän mittaan, mutta seuraavana aamuna kaikki alkaa alusta
 • Paikallaan seisominen on myrkkyä alaselällesi
 • Istuminen palavereissa on pelkkää asennon vaihtelua ja tuolissa vääntelehtimistä
 • Heräät öisin selkäsi pakotukseen, joka asennon vaihdolla helpottaa vain hetkellisesti ja itsellesi sopivan sängyn löytäminen tuntuu mahdottomalta
 • Joudut kantamaan särkylääkkeitä jatkuvasti mukana peläten, koska selkäkipusi jälleen alkaa
 • Perheesi kanssa shoppaillessa haeskelet jatkuvasti tuolia missä voisit selkääsi edes hetken lepuuttaa
 • Vältät selkäsi pyöristämistä, koska pelkäät selkäsi hajoavan lopullisesti
 • Kotityöt ovat selkäsi väsymisen ja puutumisen myötä muuttunut entistä epämukavammiksi
 • Jatkuva ja kivulias iskias vaiva joka estää sinua tekemästä lempipuuhiasi
 • Välilevyn pullistuma johon ei tunnu löytyvän mitään ratkaisua

 

Miksi sitten niin monet kuntoutusmallit, joita sinäkin olet saattanut kokeilla, eivät auta?

X

Ei selvitetä ongelman juurisyytä

Useinkaan ei osata testata mikä ongelman taustalla on, ja harjoitteilla saatetaan vain pahentaa tilannetta tai niistä ei ole hyötyä. Kaikilla ei ole samanlaista ongelmaa, joten sama ohjelma ei auta kaikkia. Usein törmään vastaanotollani tilanteeseen, jossa on annettu jopa 15-20 erilaista jumppaliikettä, mutta testaamisen jälkeen selviää, että mikään liike ei auta juuri kyseiseen ongelmaan.

X

Kuntoutus ei kata kaikkia osa-alueita

Kuntoutuksen täytyy sisältää aktiivista liikkuvuusharjoittelua jäykkiin suuntiin, oikeanlaista lihasvoimaharjoittelua sinne mihin sitä tarvitaan, puutteellisen liikekontrollin harjoittelua, lihasten aktivointia sekä uusien liikekaavojen- ja mallien opettelemista. Aina ei myöskään ole kyse kudosperäisestä ongelmasta, vaan kroonisesta kivusta, joka muodostuu aivoissa. Tämän takia pitää tiedostaa keskushermoston rooli kivun muodostumisessa ja miten erilaiset pelko-välttämismallit ja stressi ym. vaikuttavat kipuihin.

X

Johdonmukaisuus, yksilöllisyys ja systemaattinen seuranta puuttuu

Kuntoutus vaatii aina selkeän, progressiivisen, johdonmukaisen ja monipuolisen ohjelman. Pelkkä yhden tai kahden liikkeen tekeminen ei toimi. Myöskin liiallinen liikemäärä aiheuttaa vain informaatioähkyn ja motivaation loppumisen. Täytyy olla suunnitelmallinen ohjelma, jossa hoidetaan kaikki osa-alueet ja seurataan kehitystä.

Olet varmasti saanut ohjeiksi...

 

 • Treenata syviä vatsalihaksia. Tutkimukset ja käytäntö ovat osoittaneet, ettei syvien vatsalihasten treenaamisella ole yksinään juuri mitään vaikutusta selkäkipuihin, vaan tämä saattaa jopa pahentaa.
 • Venytellä. Liikkuvuusharjoittelu ei riitä, jos rangassa ja lantiossa ei ole tukilihakset kunnossa. Varsinkaan passiivinen venyttely ei kehitä liikkuvuutta optimaalisesti. Passiivinen venyttely lisää passiivista liikkuvuutta (sitäkin tosi huonosti) ja aktiivinen liikkuvuusharjoittelu lisää aktiivista liikkuvuutta, jota tarvitsemme arki-elämässä. Lisäksi tarvitsee eritellä onko lihas kireä vai heikko. Heikon ja valmiiksi ylivenyttyneen lihaksen venyttäminen ei johda kuin ikuiseen kipukierteeseen.

 • Yksittäisten lihasten vahvistamista. Pelkkä vahvistaminen ei toimi, jos lihas on niin jumissa ettei se pysty ottamaan voimaharjoittelua vastaan. Myöskään pelkkä vahvistaminen ei auta, jos lihasten aktivointi on pielessä. Tällöin voimaharjoittelu ei vahvista sitä aluetta mitä pitäisi, vaan käytetään muita lihaksia kompensoimaan heikkoutta. Useinkaan ei edes tiedetä mitä lihasta pitäisi vahvistaa.

 • Kontrolliharjoittelua. Tämäkään ei yksinään riitä, jos ei tehdä oikeanlaista voima- ja liikkuuvuusharjoittelua siinä rinnalla.

 • Treenata lihaskalvojen (aka. fascioiden) liikkuvuutta ja lihastoimintaketjuja. Tämä on nykyään yhtä suosittua kuin erikoiskahvi. Kalvojen ja lihastoimintaketjujen toiminta on kuitenkin vielä hyvin teoreettisella tasolla eikä tieteellistä näyttöä näiden toimivuudesta ole.

 

Näiden lisäksi, kuulostavatko nämä asiat tutuilta?

 

Olet käynyt hieronnassa, josta ei ole ollut apua ollenkaan tai vain hetkellisesti?

Hieronta ei paranna liikekontrollia, hermoston toimintaa, liikkuvuutta tai lihasvoimaa. Jäykkyyteen saattaa helpottaa hetkellisesti, mutta jos jäykkyys on seurausta heikosta lihasvoimasta, kontrollista tai hallinnasta, oire palaa vaikka hieroisi joka päivä. Hieronta on hyvä työkalu kokonaisuudessa, jos sen osaa yhdistää oikeisiin asioihin.

 

Olet käynyt hoidoissa ja saanut jo kuntoutusliikkeitä, joista ei ole kuitenkaan ollut apua tai on jopa pahentanut ongelmaasi?

Tähän tilanteeseen olen törmännyt satoja kertoja vastaanotollani. Kuntoutusohjeita on annettu ja liikkeitä on toistakymmentä, mutta ei ole selitetty miksi niitä liikkeitä tehdään tai mikä sinun ongelmasi taustalla on, ja päässäsi on enemmän kysymysmerkkejä lähtiessäsi kuin tullessa.

Liikkeistä ei myöskään ole ollut apua tai on jopa pahentanut tilannettasi. Kun katson liikkeitä, joudun usein toteamaan: Ihan hyviä liikkeitä yleisesti, mutta ei toimi juuri tähän sinun ongelmaasi. Miksi näin käy? Koska ei ole osattu tutkia ja pureutua juuri sinun ongelmaasi, vaan on ollut helpompi tulostaa netistä valmiit liikkeet jotka annetaan kaikille.

 

Olet käynyt lääkärissä, josta tuliaisena vain uusi kipulääkeresepti eikä edelleenkään selitystä ongelmiisi?

Hyvin usein lääkäristä saa vain sen perinteisen kipulääkereseptin tai relaksantteja. Tämä ei ole oikeaa hoitoa, varsinkaan pitkään kestäneeseen ongelmaan, vaan enemmän tietämättömyyttä. Lääkkeillä pyritään hoitamaan vain oiretta ja piilottamaan varsinainen juurisyy lääkkeen vaikutuksen alle, joka voi helpottaa hetkellisesti akuutissa vaiheessa.

Lääkkeille on hetkellisesti paikkansa, jos kipuja on 24/7, mutta kivulle on kuitenkin aina jokin syy ja vain etsimällä ja korjaamalla varsinainen juurisyy, on mahdollista päästä kivuista eroon.

 

Selkäsi on kuvattu ja sieltä on löytynyt välilevyjen madaltumaa/ rappeumaa.

Välilevyjen madaltumaa/ rappeumaa löytydetään kivuttomilta yli 30 vuotiailta jopa 52% väestöstä ja yli 50 vuotiailta 80% väestöstä. Välilevyjen madaltuma on todella harvoin kivun syy. Vain siinä tapauksessa, jos rangassa on esim. hermojuurikanavan- tai selkäydinkanavan ahtaumaa, leikkaus saattaa olla aiheellinen. MUTTA isojen rakenneongelmien aiheuttamiin kipuihin saadaan hyvin usein iso helpotus harjoittelulla, kunhan vain tehdään oikeita asioita.

 

Käyt kuntosalilla, joogassa tai ryhmäliikunnoissa ja silti selkäsi vaivaa jatkuvasti?

Tämäkin on yksi asia mihin törmään usein. Lihasvoima voi olla yleisesti kehittynyt, mutta kun testaan miten eri lihakset aktivoituvat, millainen on lihasten spesifi voima tai toimiiko kehonhallinta ja kontrolli, hyvin moni asia on pielessä. Tämä johtaa jo ennestään vahvojen lihasten vahvistumiseen ja yliaktiivisuuteen sekä heikkojen lihasten aliaktiivisuuteen ja kiristymiseen, aiheuttaen kipuja.

 

Muistutan vielä, että ikä ei ole este. Törmää myös usein ajatukseen, että esim. 60- tai 70- vuotiaana ei voi enää mitään tehdä, pitää vain kärsiä kivuista. Tämä ei ole missään nimessä totta! Olen auttanut satoja ikäihmisiä pääsemään eroon piinallisista selän ongelmista, enkä aio tehdä sinunkaan kohdalla poikkeusta.

“Miten sitten voin väittää selkäkipujesi kaikkoavan jopa ikiajoiksi?"

Menetelmäni todistetusti auttaa 90 prosenttiin kaikista alaselkäkivuista. Saman helpotuksen on saanut kokea jo tuhannet pakeilleni löytänyttä alaselkäkipujen lannistamaa ihmistä!

Menetelmälläni pääset eroon elämääsi rajoittavista selkäkivuista, vaikka olisit jo heittänyt hanskat naulaan selkäsi paranemisen suhteen. Etkä tarvitse siihen kuin vain 10-25 minuuttia muutaman kerran viikossa.

Miksi sitten voin luvata näin paljon? 

Koska niinkin suuri määrä kuin 90 prosenttia kaikista alaselkäkivuista voidaan parantaa, jos vain annetaan oikeat harjoitteluohjeet. Myöskään välilevynpullistumaa ei tänä päivänä useinkaan leikata, koska kuntouttamalla päästään samaan lopputulokseen.

Vain murto-osa selkäkivuista on rakenneongelmia, jolloin leikkaus saattaa olla paikallaan.

Mitä tämän menetelmän taustalla on?

Kuten aikaisemmin mainitsin, minulla on 13+ vuoden, tuhansien ihmisten ja kymmenien tuhansien tuntien käytännön kokemus alaselän ongelmista.

Lisäksi olen itse kärsinyt piinaavista selkäkivuista ja päässyt niistä eroon samalla menetelmällä. (Voit lukea siitä lisää alempana)

Olen käytännössä joka päivä "kädet savessa" tekemässä töitä alaselän ongelmista kärsivien ihmisten kanssa.

Olen myös urani alkuvaiheessa tehnyt paljon virheitä ja oppinut kantapään kautta mikä toimii ja mikä ei. Tässä oppimisessa asiakkaiden säälimätön palaute on ollut kullanarvoista.

Tämä on myös isoin ero netissä oleviin "kokemusasiantuntijoihin" ja muihin "guruihin" jotka jakavat vain omia kokemuksiaan, mutta eivät välttämättä ole käyneet yhtään koulutusta tai hoitaneet yhtäkään ihmistä omalla vastaanotollaan. Monellakin ihmisellä voi olla samankaltaisia oireita, mutta niiden syyt voivat olla hyvinkin erilaisia ja myöskään teoria ei ole aina sama asia kuin käytäntö.

Lukemattomien koulutuksien ja kymmenien tuhansien tuntien työstä alaselkäkipuisten parissa syntyi menetelmä, jolla saadaan kaikki alaselän kuntoutuksen kannalta tärkeimmät tekijät yhdistettyä mahdollisimman tehokkaaksi ja johdonmukaisesti eteneväksi ohjelmaksi.

Menetelmä sisältää juurisyyn selvittämisen kehittelemälläni ainutlaatuisella 8-vaiheisella testiprotokollalla, aktiivista liikkuvuusharjoittelua (ei venyttelyä) jäykkiin liikesuuntiin, oikeanlaista lihasvoimaharjoittelua sinne mihin sitä tarvitaan, puutteellisen liikekontrollin harjoittelua, lihasten aktivointia, uusien liikekaavojen- ja mallien opettelemista sekä ymmärrystä kroonisesta kivusta ja keskushermoston toiminnasta, ym.

Huh, ei varmaan sano sinulle juuri mitään?

Ei se mitään. Niiden ei tarvitsekaan (voit googlettaa niistä lisää, jos tahdot). Kaikki nämä on rakennettu tähän valmennukseen jo valmiiksi ja ohjeiden avulla rakennat itsellesi oikean kuntoutusohjelman.

Se mitä sinun tarvitsee tietää: Mikä (tai mitkä) ongelmat aiheuttavat SINUN alaselkäsi kivut ja miten pääset niistä eroon.

 

3 syytä miksi menetelmäni on niin tehokas:

 

Testit tehtyäsi rakennat heti ongelmaasi vastaavat yksilölliset kuntoutusohjeet, joilla alaselkäsi kivut alkavat kaikkoamaan heti ensimmäisen treeniviikon jälkeen.

Ja tämä on juuri se isoin syy, miksi menetelmäni myös tuottaa tuloksia. 

Sillä monesti selkäongelmaisille annetaan vain samat liikkeet kaikille, jolloin harjoitteluohjeet jäävät liian epämääräisiksi, suppeiksi tai laajoiksi. Se taas johtaa äkkiä motivaation lopahtamiseen.

Uskon, että sinäkin olet kokenut sen turhautumisen kun olet saanut vinon pinon jumppaliikkeitä, ja jopa tehnytkin niitä, mutta huomaat äkkiä ettei niistä ollutkaan mitään apua.

Lisäksi liian moni keskittyy vain näkyviin puutteisiin ja unohtavat keskushermoston roolin kroonisessa kivussa ja sen hoidossa joka on vähintäänkin yhtä tärkeää.

 

Toinen syy miksi lähes jokainen asiakkaani saa alaselkänsä lopullisesti kuntoon:

Menetelmäni sisältää vain sellaisia kuntoutusliikkeitä, jotka ovat helppo toteuttaa, mutta ovat äärimmäisen tehokkaita. 

Siitä syystä pystyt tekemään kaikki liikkeet, vaikka et juurikaan olisi elämäsi aikana harrastanut liikuntaa. Jokaiseen liikkeeseen olen kehittänyt varitaatiot helpoimmasta kohti vaikeampia, joten liikkeet toimivat myös niille joiden on vaikea mennä polvilleen tai nousta maasta ylös

Lisäksi voit tehdä kaikki liikkeet kotona omassa olohuoneessasi aina kun sinulle vain sopii.

 

Viimeisin (ja ehkä tärkein) syy miksi menetelmäni on niin tehokas… 

Menetelmääni on todistettu toimivaksi jo tuhansilla ihmisillä, joilla on ollut vähintään yhtä elämää rajoittavia selkäkipuja kuin sinulla (ellei jopa pahempia).

Ja kuten kerroin aiemmin, olen käyttänyt kymmeniä tuhansia tunteja alaselkäkipuisten ihmisten hoitamiseen ja tutkimiseen ja etsinyt parhaita kaavoja niiden kuntouttamiseen.

Olen koonnut tähän valmennukseen oman kokemukseni, lukuisten koulutuksien ja tutkimustiedon kautta tulleet parhaimmat tavat tunnistaa ja hoitaa alaselkäongelmat pois päiväjärjestyksestä! 

Joten tämä menetelmä ei perustu mihinkään huuhaa ohjeisiin, joita netti pursuaa ympäri keskustelupalstoja ja some-kanavia.

 

Tässä kohtaan haluan silti sanoa, että tämä ei ole kuitenkaan mikään taikapilleri, joka sinun tarvitsee vain illalla napata ja kivut katoavat sen jälkeen kuin itsestään.

Sellaista pilleriä kun ei valitettavasti ole, mikä terveellisellä ja luonnollisella tavalla tekisi työn puolestasi, mutta...

Jos olet valmis käärimään hihasi seuraavien 8 viikon aikana ja olet saanut vihdoin tarpeeksesi alaselkäkipujesi määrittelemästä elämästä, tämä menetelmä on sinua varten...

Ja jo parin viikon päästä pystyt tekemään asioita, joita et ole pystynyt vuosiin tekemään, kuten…

 • Kävelemään ja istumaan yhtäjaksoisesti jopa yli 30 minuuttia kerralla, ilman että alaselkäsi muistuttaa jatkuvasti olemassaolostaan.
 • Seisomaan paikallaan enemmän kuin pari minuuttia, ilman että joudut vaihtamaan asentoa lonkkalevosta toiseen.
 • Puuhastelemaan lastesi kanssa monta tuntia yhtäjaksoisesti – eikä sinun tarvitse enää miettiä mitä oikein sanot lapsellesi, joka haluaa syliin tai reppuselkään. 
 • Pääset viimein eroon istuessa, autolla ajaessa sekä kumartelua, nostelua ja kantelua sisältävissä arjen askareissa tuntuvasta tuskaisesta kivusta ja pääset taas nauttimaan arjen pienistä asioista, joiden kuuluu tuottaa sinulle iloa hampaiden kiristelyn sijaan. 

ESITTELYSSÄ:
Alaselkä kuntoon 8 viikossa -kotitreenivalmennus

“Helpota oloasi VÄLITTÖMÄSTI jo tänään – ja eliminoi alaselkäkivut lopullisesti tunnistamalla ongelman juurisyy… vain 8 viikossa!”

Valmennukseen on laadittu yli 13 vuoden urani aikana huippuunsa hioutuneet, yksilölliset treeniohjelmat.

Näitä treeniohjelmia voit alkaa tekemään heti testien jälkeen. Näihin treeniohjelmiin et tarvitse kuntosalia, etkä tarvitse mitään tavallista kuminauhaa ja pientä lisäpainoa (esim. vesitonkka tai kirjoilla täytetty reppu) kummempia välineitä.

Ainoa asia mitä tarvitset: Palon saada alaselkäsi vihdoin kuntoon.

Harjoitteista on olemassa eri versioita eritasoisille ihmisille. Olet sitten eläkeläinen tai aktiiviliikkuja, löydät varmasti omaan tasoosi nähden sopivat liikkeet.

Eikä tämä ole mikään perinteinen "lappu kouraan ja näkemiin" -valmennus. Sinulla on koko valmennuksen ajan suora yhteys minuun, jos sinulle herää kysyttävää.

Lisäksi saat valmennuksesta mukaasi jatko-ohjeet, joilla pidät loitolla alaselkäsi ongelmat tästä päivästä alkaen elämäsi loppuun asti.

Materiaalit myös jäävät sinulle ja ne ovat käytössäsi koko loppuelämäsi ajan.

Kurkataan vielä vähän syvemmälle mitä tämä valmennus pitää sisällään… (paina + merkistä tarkempi kuvaus)

Näiden lisäksi bonuksena:

"Olen 55v. istumatyöläinen ja minun lähtötilanne oli, että erityisesti alaselkä oli ennen kurssia kipeä noin puoli vuotta. Erityisesti istuminen pahensi tilannetta. Samanlainen reilun puolen vuoden selkäkipujakso oli myös viime vuonna ja silloin otettiin myös magneettikuvat, joista ei löytynyt selitystä kipuihin. Kipujen toistuminen ajoi minut etsimään pysyvämpää ratkaisua kuin kipulääkkeet, fyssarit ja relaksantit. Tein kurssin harjoitukset melko säntillisesti ohjeen mukaan ja kurssin toisesta viikosta lähtien alaselkäni on ollut täysin kivuton, mikä motivoi kyllä kovin! Pidin kurssin selkeästä logiikasta, testeistä ja harjoituksista. Kurssi ei ollut missään nimessä rankka tai vaatinut paljon aikaa, enemmänkin vaan viitseliäisyyttä. Lämmin kiitos kurssista! Olen tosi tyytyväinen."

-Marita Wass

"Alkutilanteeni oli voimakkaat hermoperäiset kivut alaselässä sekä issias -tyyppiset kivut molemmilla puolilla alaselkää/pakaraa, välillä toispuoleisesti. Olen käynyt vuosien mittaan mm. lääkärillä, fysioterapeutilla/hierojalla ja jäsenkorjaajalla, mutta niistä olen saanut vain lyhytaikaista helpotusta. Alkoi jo tuntua ettei mikään auta, mutta sitten huomasin kurssi-ilmoituksesi...

Tässä vaiheessa on 7 viikkoa kurssia takana, ja selkä tuntuu paremmalta vuosikausiin! Vaivat alkoivat helpottamaan jo heti ensimmäisellä viikolla. Aloittaessani kurssin, selkäni oli kipuillut yhtämittaisesti n. kuukauden.

Selässäni tapahtuneet muutokset ovat olleet yksistään positiivisia: lanneranka tuntui aikaisemmin aina jäykältä, mutta nyt se tunne on hävinnyt ja tunne on "kevyempi ja taipuisampi". Hermokipu on pääosin myös poistunut, välillä tuntuu pieniä tuntemuksia alaselän jommalla kummalla sivulla tai pakaran/lonkan puolella, muttta näitä liikkeitä tehdessä nekin poistuvat.

Nämä kaikki ovat todellakin olleet merkittäviä positiivisia muutoksia! Ja tästä valmennuksesta on sanottavana myös, että liikkeet ovat olleet ymmärrettävästi kerrottu ja näytetty sekä sopivan selkeitä tehdä. Mitään ei ole jäänyt epäselväksi. Olen todella myönteisesti yllättynyt, että liikkeet eivät tosiaan ole tämän vaativampia ja niillä saa aikaan tällaisia tuloksia, kunhan vain tekee säännöllisesti ja tunnollisesti.

Lopuksi vielä suuret kiitokset tästä valmennuksesta! Tästä on ollut selälleni suuri apu, johon alkoi ennen tätä jo usko mennä."

-Olli Väänänen

"Minulla oli 4 vuotta kipuja selässä varsinkin aamuisin ja pitkään seisoessa. Myös takareisiä venyttelin 3 vuotta joka päivä ja edistyin aina vähän, mutta sitten palauduin takaisin muutaman päivän välein. 8 viikon jälkeen olen ollut täysin kivuton. Pystyn seisomaan ilman kipuja ja olen pystynyt tekemään vatsalihaksia joita en ole 4 vuoteen pystynyt tekemään. Takareisien kohdalla edistyin enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Haluan ehdottomasti kiittää sinua, sillä sinun ohjelman avulla olen saanut takaisin kaiken tämän!"

-Kia Söderholm

Ohjelman plussat ja miinukset?

 

Tämä valmennus ei ole sinulle jos etsit ihmepilleriä tai muuta pikakikkaa jolla saisit selkäsi yhdessä yössä kuntoon.

Tämä ei myöskään ole sinulle jos et halua itse tehdä asialle mitään, vaan odotat, että joku muu hoitaisi selkäsi kuntoon sinun puolestasi.

Jos et ole siis valmis tekemään mitään, tämä ei ole sinua varten.

Valitettavasti oikotietä ei ole.

Jos taas olet valmis käärimään hihasi ja tekemään töitä kivuttoman selän suhteen, valmennus on sinua varten!

En kuitenkaan vaadi liikoja. 10-25min kerrallaan 3-5x viikossa riittää.

Tämä ohjelma todellakin toimii, kunhan jaksaa panostaa siihen. Tuhannet tyytyväiset ihmiset, itseni mukaan lukien, ovat tämän todenneet.

"En pystynyt kävelemään kuin 50 metriä ilman kipuja"

 

Kiinnostukseni tuki- ja liikuntaelinvaivoja kohtaan alkoivat reilu parikymppisenä. Urheilin paljon, kävin kuntosalilla ja pelasin jääkiekkoa.

Selkäni oli usein lievästi jumissa, kunnes se kipeytyi niin, että jo yli 50m kävelyn jälkeen jouduin istumaan alas ja aamuisin olo oli kuin olisi rautakangen niellyt.

Kävin hierojalla, jäsenkorjaajalla ja fysioterapeutilla ja tein kuntoutusliikkeitä. Kun ne eivät auttaneet, menin ortopedille ja sitä kautta magneettikuvaan. Kuvassa ei löytynyt selittävää tekijää ja ortopedi sanoi ettei voi auttaa. Minun oli pakko lähteä hakemaan tietoa muualta, jos haluaisin vielä kävellä yli 50 metriä tai päästä aamulla sängystä ilman kipua ylös.

Kävin useammalla ammattilaisella joilta sain aina yksittäisiä ohjeita. Sain selkäni siihen kuntoon, että pystyin jälleen urheilemaan suht normaalisti. Silti selkävaivat kiusasivat minua aina aika ajoin.

Vasta kun lähdin itse opiskelemaan, (ensin urheiluhierojaksi, sen jälkeen personal traineriksi ja vielä 4 vuoden ortopedisen osteopaatin koulutus) ja kahlaamaan tietoa läpi, palikat alkoivat loksahdella paikoilleen. Ymmärsin, että yksittäiset liikkeet eivät tuota tuloksia, vaan tarvitaan kokonaisvaltaisempaa kuntoutusta. Nykyään selkäni on parempi kuin parikymppisenä.

Lisäksi olen käynyt koulutuksia muun muassa CFT (cognitive functional therapy) eli kroonisen, pitkittyneen alaselkäkivun moderni kliininen päättely ja kuntoutus sekä mckenzie -terapiasta alaselän kursseja ym, ym.

Nämä koulutukset ovat auttaneet minua ymmärtämään alaselän kipujen aiheuttajia ja niiden parantamista mahdollisimman tehokkaasti

Tamperelaisen osteopaatin kättä päälle 🤝 takuu:

"Alaselkäkipusi helpottavat tai katoavat kokonaan alle 8 viikossa – tai saat välittömästi rahasi takaisin."

Urallani ei ole vielä tullut eteen asiakasta, jonka toiminnalliset alaselän kivut eivät ole kadonneet tai edes vähentyneet merkittävästi kahdeksan viikon aikana…

Enkä aio tehdä sinunkaan kanssa poikkeusta.

Sillä takaan sinulle tämän: Jos seuraat valmennuksen ohjeita 8 viikon ajan, alaselkäkipusi alkavat vähintään helpottamaan.

Ne saattavat jopa kadota kokonaan kuin neula heinäkasaan.

Ja tunnet taas itsesi yhtä energiseksi ja kykeneväksi kuin olisit jälleen parikymppinen!

Jos näin ei kuitenkaan tapahdu, annan sinulle kaikki rahasi takaisin välittömästi.

Laitat minulle vain viestiä osoitteeseen [email protected]

Päätös on nyt sinun…

“Hanki elämäsi takaisin jo TÄNÄÄN ja laita vihdoin kuriin elämääsi rajoittava alaselän kipu”

Kysymys kuuluu seuraavanlaisesti:

Haluatko antaa VIELÄ yhden mahdollisuuden alaselkäsi sytyttämiseen takaisin eloon ilman jyskyttävää kipua? 

Koska jos et tee mitään, tilanteesi ei ainakaan tule helpottumaan huomisesta alkaen.

Puolen vuoden päästä alaselkäkipu sen kuin yltyy ja rajoittaa entisestään elämääsi.

Pahimmassa tapauksessa vie sinut pitkille sairaslomille, mikä taas vaikuttaa tulotasoosi.

Tulotason tippuessa jo ihan pelkästään stressitasosi nousee siitä miten perheesi tulee selviämään taloudellisesti.

Lisäksi joudut seuraamaan lastesi kasvamista kotisohvalla maaten.

Ethän sitä halua? En uskonutkaan.

Sillä ainoa asia mitä pyydän sinulta: Anna menetelmälleni mahdollisuus.

Sinulla ei ole mitään menetettävää, koska annan rahasi takaisin, jos tämä ei auta sinua.

Joten mietipä…
 

Jo tästä päivästä alkaen alaselkäsi kivut alkavat helpottaa.

Muutaman viikon päästä kipua ei enää tunnu kuin harvakseltaan.

Kahdeksan viikon päästä se on jopa kokonaan tiessään.

Vuoden päästä olet paremmassa kunnossa kuin lukioaikoina. Olet ehkä pudottanut jopa 4-8 kiloa painoa pelkästään jo sillä, että pystyt taas kävelemään ja tekemään normaaleja kotitöitä.

Nautit työstäsi enemmän kuin koskaan. Sinulla on täysin uudenlainen yhteys omaan puolisoosi ja lapsiisi. Selkäkipujen sävyttämä ankea arki on enää haalea muisto.

Joten jos olet vihdoin saanut tarpeeksi elämääsi haittaavista alaselän kivusta. Ja melkein menettänyt jo toivon, koska olet kokeillut kaikkea lääkäristä kiropraktikkoon ja kaiken maailman keppijumppiin…

Tämä valmennus on sinua varten.

Valmennuksen materiaalit ovat käytössäsi loppuelämäsi ajan, joten voit tarvittaessa palata niihin aina uudestaan. 

Tiivistys ohjelman sisällöstä:

 

1. Ymmärtäminen omasta kivusta ja yleisten uskomusten kampittaminen mikä estää sinua saamasta selkääsi kuntoon

2. Tarkkaan laadittujen testien perusteella rakennat itsellesi ohjeiden mukaan yksilöllisen kuntoutusohjelman. Tähän käytetään kehittelemääni ainutlaatuista 8-vaiheista testiprotokollaa.

3. Teet ohjelmaa 3-5x viikossa 10-25min kerrallaan riippuen testien tuloksista

4. Kahdeksan viikon jälkeen nautit elämästä ilman selkäkipuja

Sinun tarvitsee vain klikata alapuolella olevaa linkkiä ja pääset heti harjoitusten pariin ja kohti kivutonta elämää.

Valmennuksen hinta on nyt vain 129€

Kyllä! Olen vihdoin valmis pääsemään eroon kaikista alaselän kivuista!

Nähdään valmennuksessa!

Iiro Nenonen
Ortopedinen osteopaatti, urheiluhieroja, personal trainer & alaselkäkipusi lopullinen poistaja

P.S. Muistutus vielä: Takaan, että menetelmäni avulla alaselkäsi kivut helpottuu tai poistat ne kokonaan 8 viikon aikana. Jos olet noudattanut ohjeita ja näin ei kuitenkaan tapahdu, annan rahasi takaisin. Sinulla ei siis ole mitään menetettävää, joten miksi et toimisi nyt?

P.P.S. Jos sinulla herää mitä tahansa kysyttävää, voit laittaa minulle viestiä [email protected]

P.P.P.S. Usein kysytyt kysymykset:

Lue tästä lisää tyytyväisten asiakkaiden kommentteja

"Esko tyytyväisenä kirjoittelee sulle palautetta. Ikäähän mulla on 65 ja selkä on vaivannut armeija-ajoista saakka. Synnynnäinen nikamansiirtymä on ja vuosien mittaan tullu kaikenmoista muuta vikaa. Syksyn mittaan taas selkä kiusasi enemmän. Pari viikkoa ennen  8 viikon tilausta selkä meni niin juntturaan hirveän kivun kanssa että ambulanssilla piti viedä terveyskeskukseen. Jo kotona ensihoitajat piikitti relaksantteja ja Tk:ssa niitä lisättiin. Yöksi pääsin kotiin ja parin päivän päästä oli olo aika ok. Tilasin sun 8-viikon ohjelman ja sitä oon nyt uskollisesti noudattanut (5 kertaa viikossa). Neljän viikon jälkeen aloin huomata liikkuvuudessa selkeää muutosta. Vatsa- ja selkälihakset ovat voimistuneet. Nyt on pari viikkoa ollut selkä lähes kivuton. Aiemmin mulla oli myös kipua oikeassa nivusessa ja kipu säteili reiden sisäpuolella lähes polveen asti. Nyt, vaikka kääntelen itseäni vaikka mihin asentoon, ei kipua tunnu. Tulen ehdottomasti jatkamaan ohjelmaa! ja tilasinhan jo niska-hartia ohjeet sulta. Nyt kun selkä osio on kertaalleen käyty läpi alkaa niska-hartiatreeni selkätreenin ohella. Kiitos neuvoista. Olen suositellut kavereille. Niin, ja olen yllättänyt itseni. Ei tunnu " jumppa" pakkopullalle vaan oikeesti siitä on tullut pakkomielle hyvällä tavalla.

KIITOS"

-Esko Piispa

Pia Näsälä

"Suosittelen! Omat selkäkivut helpottivat huomattavasti jo kahdessa viikossa!"

Sanna Lastunen

"Neljä päivää sitten aloitin oireiden mukaisen ohjelman, ja jo nyt on selkäni huomattavasti paremmassa kunnossa! Ihan uskomattomalta tuntuu, voiko olla totta! Löytyikö apu vihdoinkin! Suuret kiitokset Iiro!"

Leila Almgren

"Mulle on tehty lonkkaleikkaus 2019 joka ei kunnolla onnistunut, siksi varmaan selkäkin on kipuillut jo muutaman vuoden. En pystynyt olemaan ylhäällä kuin 15 min niin alaselkä oli todella kipeä.

Nyt kun kurssi on meneillään viimeistä viikkoa niin huomaan että vasemmalle puolelle jossa leikkaus tehty on tullut paljon enemmän voimaa. Pystyn hieman kävelemään ontumatta. Selkäkipu ei ole kokonaan häipynyt mutta huomaan että nämä harjoitukset vaikuttavat juuri sinne missä alaselässä oli kipua. Kun ennen oli ruokailtuamme niin valtava kipu selässä että piti mennä vaaka-asentoon. Nyt huomaan että touhuttuani keittiössä ja ruokailtuamme ei enään ollut samanlaista kipua. Kauppareissukin on tuntunut helpommalta. Joten aivan oikeaan paikkaan vaikuttavat nämä liikkeet.

Olin aivan yllättynyt siitä miten helposti tämä kurssi oli toteutettu. Jaksoin tehdä tunnollisesti kaikki jaksot mikä ei aina jumppaohjeita saatua ole ollut helppoa. Kiinnostus on aina lopahtanut jonkin ajan kuluttua. Tässä oli helppo seurata ohjeita kun oli videolla niin oli helppo palata niihin uudelleen."

Kiitos Iiro tähänastisesta🙏

Pekka Mattila

"Selkäjumeja on ollut enemmän ja vähemmän tyyliin; "aina" mutta tähän ikään (59v) mennessä ne on yleensä lauenneet muutamassa päivässä/max viikossa.

Nyt tämä viimeisin oli kummitellut jo muutaman viikon, kun innostuin valmennuksesi käynnistämään. Työterveyslääkärillä ehdin käymään muutaman kerran ja magneettikuvakin otettiin. Siinä ei kuitenkaan löytynyt "hermorakenteita ahtauttavaa" eikä muutakaan ilmeisen vakavaa.

Kipu oli siinä vaiheessa sen verran kova, ettei työntekoon keskittymisestä oikein tullut mitään saatikka löytynyt sellaista asentoa, jossa olisi voinut pitempään olla. Kengännauhojen sitominen ja autosta ulos pääseminen olivat aika tekemättömiä hommia. Särkylääkkeen kanssa nukkuminen sentään onnistui jotenkuten.

Myös fysioterapeutin pöydällä tuli käydyksi 3 kertaa ja aina ne helpottivat oloa hetkeksi. Sanoisin, että vkon 5 kohdalla alkoi havaita selkeimmin edistystä. Vkon 7 kohdalle osui pitkä työreissu 9 tunnin lentoineen, joka pikkuisen arvelutti, mutta sujui itse asiassa aika kivuttomasti.

Tällä hetkellä voi sanoa että kivuista ei ole kuin muisto jäljellä. Nyt vain täytyy jatkaa valitulla tiellä, koska tilanteeseen ei missään nimessä halua palata."

Kiitokset siis vielä!!

Lilli Puustinen

"Minulla oli todella kovat niska- ja hartiakivut, myös alaselkä kipuili toispuoleisesti.

Teen paljon töitä tietokoneella. Olen käynyt läpi niska-hartiaseudun  ja alaselkä ohjelmat. Molemmat alueet ovat nyt kivuttomat ja muutenkin olo on kohentunut. Nyt jatkan vahvistu kotona ohjelmalla.

Paljon kiitoksia hyvistä ohjelmista"

Laura Kivas

"Olen suorittanut sun kursseista niska-hartiaseutu kuntoon 8 viikossa kokonaan sekä alaselkä kuntoon 8 viikossa olen viikossa 3. Olen ollut todella tyytyväinen siihen, miten nämä kurssit löytävät ongelmakohdat kropassani ja ovat auttaneet merkittävästi ryhtiongelmiini."

Nea Nurmi

"Alkuun olin hieman skeptinen, että voiko tällaisesta verkkokurssista oikeasti saada apua erittäin piinaaviin alaselän kipuihin, mutta pakkohan se oli tässä matkan varrella myöntää, että kyllä voi! Selkäni on kurssin jälkeen täysin kivuton! Olen suositellut kurssiasi aivan kaikille, joiden tiedän kärsivän alaselän kivuista ja tulen suosittelemaan vastedeskin. Kiitos älyttämän paljon, selkeästi tiedät mistä puhut!"

Kati Karjalainen

"Hei! Tässäpä palaute alaselkä kuntoon 8 viikossa kurssista. Lähtötilanteeni oli magneetissa todettu välilevynpullistuma toiseksi alimmassa nikamassa ja pulleuma alimmassa. Kipu säteili jalkaan. Nivuset olivat olleet kipeät monta vuotta ja myös etureidet kestojumissa.

Kurssin edetessä kivut hellittivät ja särkylääkkeistä pääsin eroon. Lisäksi kivun tuoma älytön jäykkyys helpotti lihaksissa. Kurssin alussa auttoi tosi paljon pullistuman ja iskiaksen kuntoutus.

Tykkäsin kurssin toteutuksesta videoineen ja selityksineen, olivat helposti ymmärrettäviä. Iso kiitos sinulle hyvästä sisällöstä!